קנדה וישראל חתמו על הסכם הכרה הדדית בתחום מוצרי תקשורת

שר התעשייה, המסחר והתעסוקה (התמ”ת) שלום שמחון נפגש ב- 24 ביוני 2012 עם השר הקנדי למשאבים טבעיים ג’וזף אוליבר וחתם על הסכם הכרה הדדית בתחום מוצרי תקשורת בין ישראל לקנדה.

זהו הסכם ראשון מסוגו עבור ישראל שמשמעותו הכרה במערך התקינה הישראלי בתחום מוצרי תקשורת כשווה ערך לזה הקנדי. בהתאם להסכם החדש, מוצר ישראלי אשר ייבדק בארץ בהתאם לדרישות הרגולציה הקנדית, לא יצטרך לעבור בדיקה מחודשת בקנדה.

הסכם הכרה הדדית(MRA) הוא הסכם בין שני צדדים או יותר, הקובע כי תהליכי הבדיקה והתקינה בכל אחד מן הצדדים מקובלים על הצד השני. כלומר, ההסכם להכרה הדדית עם קנדה מחייב את הצדדים להכיר בתוצאות הבדיקה וההתעדה של גופים מאושרים בשתי המדינות לצורך תהליכי יבוא של מוצרי טלקום.

ההסכם עם קנדה צפוי להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים, לאחר ששני הצדדים יסיימו את הליכי האשרור הנדרשים.

תחום מוצרי התקשורת מהווה תחום מוביל ביצוא הישראלי. תעשיית התקשורת מייצאת לעולם ציוד תקשורת בהיקף של 3.4 מיליארד דולר בשנה (2011).

השר שמחון אמר כי ההסכם הוא חלק ממדיניות המינהל לסחר חוץ במשרד התמ”ת לפעול למען הסרת חסמי סחר בלתי מכסיים ולפתח את תשתית הייצוא הבינ”ל לתעשיות הישראליות. “בימים אלה אנו מנהלים מו”מ לקראת הסכם הכרה הדדית בתחום מוצרי תקשורת גם עם ארה”ב ומובן שלתהליכים אלו השפעה משמעותית על כושר הייצוא של התעשייה הטכנולוגית הישראלית, המהווה מנוע צמיחה מרכזי במשק”.

אתי בלחסן-לוי, מנהלת המחלקה להסכמים בילטראליים במשרד התמ”ת אשר עמדה בראש צוות המשא ומתן עם הקנדים, אמרה כי ההסכם עתיד לחסוך עלויות משמעותיות לחברות המייצאות ולהביא לפישוט משמעותי בהליכי הייצוא תוך קיצור ימי הגישה לשוק הקנדי. מעבר לכך, יש להסכם משמעות רבה בהיבט ההכרה במערך התקינה הישראלית.