וועדת הפנים בכנסת אישרה החלת החוק להסדרת הביטחון בגופים ציבוריים על חברת הטלקום נט 4 פי. אייץ’. איי.

ב- 21 באפריל 2017 פירסמתי ידיעה כאן באתר לפיה וועדת הפנים והגנת הסביבה תקיים ב- 15 במאי 2017 דיון בארבעה צווים שונים העוסקים בהסדרת הביטחון בגופים ציבוריים. אחד הצווים הללו מתייחס לחברת נט 4 פי. אייץ’. איי. [NET 4 P.H.I. LTD].

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן פנה במכתב באמצע דצמבר 2016 אל יו”ר הוועדה ח”כ דוד אמסלם וכתב בין היתר כי “בהתאם לסעיף 18 (א) לחוק הסדרת הביטחון בגופים ציבוריים, תשנ”ח – 1998, אבקש לקבל את אישור וועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לצו המצ”ב שעניינו הוספת חברת נט 4 פי. אייץ’. איי. לתוספת הרביעית לחוק, שעניינה הנחיית שירות הביטחון הכללי בכל הקשור להנחיית גוף תקשורת לעניין אבטחת מערכות ממוחשבות”.

“צירוף חברת נט 4 פי. אייץ’. איי. לחוק מתבקש ע”י שירות הביטחון הכללי, הרשות הלאומית להגנה על הסייבר, וראש הממשלה ושר התקשורת, וזאת לאור פוטנציאל האיום המיוחס לפגיעה אפשרית במערכות התקשורת הקיימות בחברה”.

“לאחר בחינה מול כל הגורמים המקצועיים, נמצא כי אין מניעה להיעתר לבקשה”.

“סעיף 18 (א) לחוק, קובע כי תיקון התוספות לחוק, ייעשה בהתייעצות עם השר הממונה כהגדרתו בחוק, ובאישור ראש הממשלה וועדת הפנים ואיכות הסביבה בכנסת”.

לפנייתו של השר גלעד ארדן צורף מכתבו של ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו המאשר כי קויימה חובת ההיוועצות עימו בנושא זה.

וועדת הפנים של הכנסת קיימה דיון בנושא ביום שני 15 במאי 2017 כשהדיון לגבי חברת נט 4 פי. אייץ’. איי. היה הראשון. “עופר” משירות ביטחון כללי (שב”כ) הציג עצמו כמבקש הבקשה והיא אושרה בתוך זמן קצר מאוד בהצבעה של ח”כ אחד – יו”ר הוועדה דוד אמסלם. התחולה – מיידית.

חוות דעת של הייעוץ המשפטי לוועדה:

לקראת הדיון הוכנה חוות דעת של הייעוץ המשפטי לוועדה אותה ניתן לקרוא כאן.  בין היתר, נאמר שם בסעיף 9 למסמך, כי “שניים מהגופים שהוספתם מתבקשת, חברת נט פי אייץ’ איי וחברת תרכובות ברום, הם גופים פרטיים. בשנים האחרונות יש מגמה הולכת וגוברת של הרחבת תחולתו של החוק גם לגופים פרטיים. במהלך דיונים דומים שנערכו עוד בשנת 2009 הערנו על כך שהחוק במתכונתו הנוכחית מתאים יותר לגופים ציבוריים, ויש לערוך בו שינויים כך שיתאים יותר לגופים פרטיים. בין היתר, הצענו לפרט בחוק את אמות המידה להכללת גופים חדשים במסגרת החוק ולשנות את מנגנוני הערר על הנחיות מקצועיות. נעיר גם כי בחוק הקיים אין לגופים המנחים כלים לאכוף את הנחיותיהם … בדיונים דומים בשנת 2011 אף התנתה הוועדה את אישור הוספתם של גופים פרטיים בהתחייבות הממשלה לתיקון החוק. עם זאת, אף שחלפו שש שנים, הממשלה טרם הביאה לאישור הכנסת הצעת חוק כזו.

“במקרה הנוכחי, מדובר בחברות שדומות להן כבר נכללו בעבר במסגרת החוק. משכך, אין מדובר בפריצת מסגרת נוספת שיש בה כדי למנוע את אישור הצו. ואולם, על הוועדה לדרוש מהממשלה להציג לוחות זמנים ברורים להבאת תיקון החקיקה לכנסת” [כל ההדגשות – במקור].