דיווח: שירות המכס של הרשות הפלסטינית פשט על חנות בראמללה והחרים 43 כרטיסי SIM של חברות סלולר ישראליות; מאז אפריל כופות הרשויות איסור רכישת כרטיסי סים ישראליים בגדה המערבית

סוכנות הידיעות הפלסטינית Ma’an מדווחת ביום חמישי 6 ביולי 2017 פשט  שירות המכס של הרשות הפלסטינית על חנות במרכז העיר רמאללה והחרים 43 כרטיסי SIM של חברות סלולר ישראליות. בהודעה של שירות המכס נאמר כי הפשיטה נערכה לאחר שהתקבלו דיווחים שבעל החנות מוכר כרטיסים כאלו.

יצויין כי מאז חודש אפריל כופות הרשויות איסור רכישת כרטיסי סים ישראליים בגדה המערבית. לדברי שירות המכס קיים חוק פלסטיני משנת 2004 האוסר על סחר בכרטיסי סים ישראלים בשטחים הפלסטינים הנתונים לסמכות המשפטית של הרשות הפלסטינית.

באפריל 2017 דיווחתי כאן באתר: סוכנות הידיעות הפלסטינית Ma’an דיווחה כי התביעה הציבורית של הרשות הפלסטינית הודיעה ביום חמישי (6 באפריל 2017) שבתוך שבועיים תתחיל לנקוט צעדים משפטיים נגד כל פלסטיני שימכור או יחזיק בכרטיסי SIM של חברות סלולר ישראליות.

לפי ההודעה, כרטיסי הסים הללו נתפסים כ”כרטיסים לא-חוקיים” וכי מכירה/רכישה שלהם מנוגדת לחוק הפלסטיני.

כאמור, ניתנת תקופת מעבר של שבועיים להיפטר מכרטיסי הסים הללו ולהחזירם למקום מהם נרכשו.

ההודעה לא פירטה מה יהיו העונשים למי שבכל זאת יחזיקו/ימכרו כרטיסי סים ישראליים.

בנובמבר 2016 דיווחתי כאן באתר: סוכנות הידיעות Reuters דיווחה ב- 17 בנובמבר 2016 כי ממשלת החמאס ברצועת עזה מנסה לעצור מכירה והפצה ברצועת זה של כרטיסי pre-paid SIM  של חברות הסלולר הישראליות [סלקום ישראל ופרטנר תקשורת] בטענה כי כרטיסי הסים הישראליים מהווים סיכון כלכלי וסיכון ביטחוני והם גם מאפשרים למשתמשים גישה לתוכן “שאינו מוסרי”.

נציגים של משרדי התקשורת והפנים בממשלת החמאס בעזה אמרו כי תמיד היו מגבלות על השימוש בכרטיסי סים ברצועת עזה אולם עתה הם נחרצים להפסיק לחלוטין השימוש בכרטיסי הסים הישראליים.

ניתן למצוא כרטיסי סים ישראליים למכירה “מתחת לדלפק” בקיוסקים ובמספר חנויות בעזה שאותם מביאים אנשי עסקים ואחרים השבים מביקורים שונים בישראל.

Zeyad Al-Sheikh Deeb המשמש כמנהל הרישוי במשרד התקשורת הפלסטיני בממשלת החמאס אמר כי החברות הטלקום הישראליות לא קיבלו רישיונות בשטחים הפלסטינים “ולפיכך איננו יכולים להתיר להם לפעול. הן מהוות תחרות לא הוגנת לחברות הלאומיות [הפלסטיניות] וגורמים נזק לכלכלה שלנו”.

Iyad Al-Bozom דובר משרד הפנים בעזה אמר לכתב רויטרס כי הכרטיסים הישראליים פוגעים בהכנסות הפלסטינים וכי הם טומנים בחובם סיכונים שונים. “ניתן לשמור בשרתים ישראליים שיחות המבוצעות  בעזה באמצעות הכרטיסים הללו” וכי השלטונות הישראליים יכולים לעשות שימוש במידע זה. לדבריו, אנשי מודיעין ישראליים השתמשו בכרטיסים הללו כדי לדבר עם משתפי פעולה.

בתגובה לפניית כתב סוכנות הידיעות רויטרס השיבה חברת פרטנר כי אין לה כל פעילות עסקית בעזה וכי מדובר בכרטיסי סים שנרכשו ממפיצים ישראליים עצמאיים. חברת סלקום סירבה להגיב, לטענת רויטרס.

שתי החברות אינן פועלות ברצועת עזה (שם פועלת רק חברת הסלולר הפלסטינית Jawwal [חברה-בת של קבוצת Palestinian Telecommunication Company, Paltel] אולם משום שאנטנות הסלולר שלהן, ניתן לקלוט אותות דור שלישי [3G] ודור רביעי [4G] באיזורים ברצועה הסמוכים לגבול עם ישראל או במקומות גבוהים.

לדברי רויטרס, הכרטיסים הישראליים “שווים יותר” מבחינת התמורה בדקות שיחה ובגלישה באינטרנט בהשוואה לתמורת מהכרטיסים של ג’אוואל.

רויטרס מציינת כי יש כ- 370,000 כרטיסי סים ישראליים בשימוש ע”י הפלסטינים בגדה המערבית. אין נתונים מקבילים לגבי רצועת עזה.